Synnytyskertomukset

 

Synnytyskertomuksia muualla:

Synnytyslaulu -synnytyskertomuksia: http://www.voxsilentii.fi/30

Bebesinfon synnytyskertomukset: http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=27

Voimaannuttavat synnytyskokemukset: http://synnytyskertomuksia.blogspot.fi/

Matka Äidiksi, matka naiseksi...

Tämä tarina täytyy aloittaa hieman kauempaa... Se alkaa 90-luvun
loppupuolelta suvusta, jossa ylipäätään käytetään selkeää maalaisjärkeä ja
ollaan vauvamyönteisiä, meidän suvustamme.

Lue lisää...

Valmentautuminen kannattaa: Kaksossynnytyskin voi mennä hyvin

Uusio-fuusio-perheessämme on muissakin asioissa valittu täydesti eläminen, ja kun perheeseen oli tulossa lisäystä, luonnonmukainen syntymä tuntui itsestäänselvältä tavalta "painaa korva maailmankaikkeuden vatsaa vasten ja kuunnella sen sydämenlyöntejä". Oma koti tuntui hyvältä synnytyspaikalta, mutta asiat mutkistuivat kun selvisi, että odotimmekin kahta vauvaa.

Lue lisää...

Hetan syntymä

Heräsin yöllä metelöintiin ja raketteihin ihmisten palaillessa kotiin juhlista. Hymyilin. Olin päässyt seuraavan vuoden puolelle, eikä lapsesta tulisi sitä, jonka syntymäpäivä olisi aina viimeisenä. Hän saisi myös olla lapsi pidempään, en haluaisi häntä hoputtaa koulutielle tai muihin isojen asioihin. Silitin vatsaani toivottaen pienokaisen tervetulleeksi ja nukahdin uudelleen.

Lue lisää...

Rauha saapui myrskyn jälkeen

Heinäkuinen ukkosmyrsky ravisteli maailmaa. Sade ruoski puutarhaa, salamat ryskivät maahan aivan talon takana. Oliko pitkän odotuksen levottomuuteni niin tiivistä, että sain sillä jo tämän myrskynkin aikaan?

Lue lisää...

Voi ei, nytkö se jo tulee! - Ennenaikaisen synnyttäjän Järki ja Tunteet

Se oli oma vikani. Aina olen päättänyt lapseni syntymäpäivän ja niin tein hölmöyksissäni nytkin. Toimituspäivä olisi ollut vasta syyskyyn puolella ja itsekseni ajattelin, että voisihan tuo jo syntyä ennen koulun alkua, ennen kuin lapset tulevat lomalta kotiin. En miettinyt asiaa ihan loppuun asti. Ja kroppa totteli, kuten aina.

Lue lisää...

Laura Maria Loviisan syntymä

Luonnonmukainen vesisynnytys on ollut haaveeni jo nuoruusiästä asti. Kun tämä ensimmäinen lapsemme ilmoitteli tulostaan sain myös mieheni Jukan innostumaan vedestä ja niin kävimme Hannan ja Marja-Leenan vesisynnytyskurssin Tampereella. Altaan varaus onnistui ja ryhdyimme ottamaan selvää sen käyttömahdollisuuksista Turussa... Päädyimme kotisynnytyksen järjestelyyn. Tavoitteena oli synnyttää aktiivisesti kotona vedessä, ilman lääkitystä, ääntä käyttäen, liikkuen ja miehen tukemana.

Lue lisää...

Veden lämpö ja endorfiinitaivas

Freja syntyi viime keväänä parin viikon odottelun jälkeen. Iltauutisten aikaan Kätilöopiston Haikaranpesä osastolla. Synnytys oli monivaiheinen ja ainutlaatuinen niin kuin synnytykset yleensä. Mutta ihanaa se oli…

Minä synnytin tytärtämme puolitoista viikkoa tai kahdeksan tuntia.

Lue lisää...