Yhdistys

Äitiyshuollon kehittäminen ei ole pelkästään raskaana olevien ja heidän perheidensä asia, vaan se on asia, jonka tulisi olla jokaisen sydäntä lähellä. Miten vastaanotamme syntyvät lapset, miten kohtelemme äitiä ja perhettä, vaikuttaa meihin jokaiseen jossain elämämme vaiheessa.

Aktiivinen Synnytys ry:n tarkoituksena on kehittää synnytyskulttuuria niin, että naisten itsemääräämisoikeutta ja valinnanvapautta kunnioitettaisiin kaikissa raskautta, synnytystä ja lapsivuodeaikaa koskevissa kysymyksissä. Yhdistys pyrkii rohkaisemaan naisia/perheitä etsimään omaa tapaansa olla raskaana, synnyttää ja olla vanhempi.

Yhdistys pyrkii myös edistämään aktiivisen ja luonnonmukaisen synnytyksen hoitomuotojen ja tiedon saatavuutta. Synnytyskulttuuri on yhteinen asia, jonka tärkeyden, vaihtoehtojen ja yksilöllisen ainutlaatuisuuden toivomme välittyvän yhteiskunnalle ja yksilöille. Tavoitteena on toimia yhteistyössä julkisen äitiyshuollon kanssa sekä vaikuttaa valtakunnallisella ja paikallisella tasolla tehtäviin äitiyshuoltoa koskeviin päätöksiin.

Aktiivinen synnytys ry:n toiminta konkretiassa

Yhdistys julkaisee jäsenilleen Sydänääni -lehteä ja ylläpitää Oikeus sanoa ei - sivustoa. Paikallistoimintaan voit tutustua TÄÄLTÄ.

Aktiivinen synnytys ry:n ESITE ja JULISTE (A4)